Niemand had NIVONA nodig. En toch bestaan we nog altijd. Waarom?

Omdat we anders zijn dan de concurrentie. Maar dat niet alleen. Wij zijn het sympathieke alternatief. Open. Vriendelijk. Met een passie voor koffie.   

Over een bijzonder bedrijfsmodel in hectische tijden.

“»Volgens sommige voorspellingen hadden we de winkel al na de eerste dag opnieuw kunnen sluiten“, zegt Peter Wildner. En de 54-jarige kan het weten. Hij is niet alleen de huidige bedrijfsleiders van NIVONA maar was ook een van de oprichters van het merk. Het vooropgestelde doel: specialist in koffieautomaten voor de gespecialiseerde vakhandel worden.

“Men kan zeggen: we hebben ons doel bereikt.“

De huidige situatie kan er nauwelijks beter uitzien: Op bijna 2000 m² werken in het Südwestpark in Nürnberg momenteel meer dan 50 medewerkers. En daar komen nog eens 13 collega‘s in de buitendienst bij. NIVONA zal binnen afzienbare tijd dus niets of niemand sluiten. Dit ligt ook aan de basis van onze eigen normen.

Geen enkele koffieautomaat kan de vaardigheden van een goede barista vervangen. Maar hij kan wel de kennis van een zeer goede barista hebben. Wij werken bij de ontwikkeling nauw samen met koffie-experten om extra feedback uit de wereld van de koffie te krijgen. En zo is bijvoorbeeld ons Aroma Balance System ontstaan.

“Onze automaten moeten zo eenvoudig mogelijk de beste koffie maken“, zegt bedrijfsleider Peter Wildner. Dat is een vast onderdeel van onze filosofie.

Niet alleen het zetten van cappuccino en andere koffies moet eenvoudig verlopen. Ook de reiniging van de automaten moet duidelijk zijn. Bovendien kan elke gebruiker de zetgroep uit zijn NIVONA verwijderen en zelf reinigen. We willen ook de wegen en de processen zo eenvoudig mogelijk houden. Ondanks een structuur met zeer verschillende handelaars en zeer verschillende vereisten.

“Een kop koffie is nog altijd het beste argument voor een NIVONA-koffieautomaat“

Vanaf het begin werd NIVONA als merk voor de gespecialiseerde handel gezien. Zowel branders als elektrohandelaars bieden onze automaten aan. “We willen overal verkopen waar men vertrouwd is met koffie.“

Ondertussen hebben meer dan 2500 handelaars hun vertrouwen in ons uitgesproken. Omdat onze koffieautomaten overtuigen en omdat ons concept overtuigt. Omdat NIVONA succesvol is. We worden na 15 jaar als het sympathieke alternatief gezien. Omdat we veel belang hechten aan de essentie: koffiegenot met de beste kwaliteit.

coffee
MIJN NIVONA-
DEALER ZOEKEN