De duurzame wereld van de koffie


Samenwerkingen en relaties

Wij staan voor nauwe relaties met onze handelaars. De trouw aan de gespecialiseerde handelaars is voor ons een belangrijk element. Die geeft namelijk blijk van een wederzijdse waardering. Alleen door deze nauwe samenwerking is het mogelijk om de ontwikkelingen en de behoeften van de markt en de gebruikers te begrijpen en vanuit deze perspectieven nieuwe machines te kunnen ontwikkelen. Daarom bieden wij bewust onze eigen buitendienst aan die ter plaatse bij de dealers aanwezig is en in rechtstreeks contact met hen staat. Een open en duurzame relatie. Zo zorgen we bij NIVONA voor de ontwikkeling vanuit de perspectieven en de behoeften van de gebruikers. Voor de beste automaten van vandaag en morgen.


Voor jou: vlakbij, direct en duurzaam.

We werken niet alleen nauw samen met de handelaars, we staan ook altijd klaar voor jou en jouw NIVONA. We zijn namelijk van mening dat een automaat een lang leven verdient. Een lange en duurzame relatie. Daarom zijn ook elk onderhoud en elke reparatie de moeite waard. De afgelegde afstand wordt hierbij vanzelfsprekend beperkt want we voeren de reperaties en het onderhoud bij ons in Zoetermeer (NL) en Spiere-Helkijn (B). Geen enkele NIVONA vliegt onnodig de wereld rond. Duurzaamheid betekent voor ons echter niet alleen dat wij jouw NIVONA lang in leven houden. Nee. Duurzaamheid betekent voor ons ook dat we veel belang hechten aan langdurige en eerlijke relaties met jou, onze partners en vooral ook onze medewerkers.

Nieuwe maatstaf voor koffiegenot

Over "Koffie en duurzaamheid": Koffie is wat vroeger kruiden waren. Koffie wordt als een van de belangrijkste handelsgoederen beschouwd. Elk jaar worden ongeveer 150 miljoen zakken ongebrande koffie geoogst en grotendeels geëxporteerd. 70 % van de koffie komt terecht in consumptielanden zoals Duitsland.

Een omschakeling in de branche was lange tijd ondenkbaar. Toch hebben sociale trends ervoor gezorgd dat mindfulness een steeds belangrijkere rol speelt. Vooral ook in de consumptie. Daarom streven veel schakels in de koffiewaardeketen nu ook sociale en ecologische doelen na.

Conscious Coffee

Verantwoordelijkheid voor de mens, het milieu en de regio‘s. Dit wordt allemaal samengevat in het begrip Conscious Coffee De bedoeling is om kleine boeren in arme gebieden te ondersteunen, om middelen te behouden en duurzaam met hen om te gaan en om aandacht aan de werkomstandigheden van de mensen te besteden. Zoals bij elk ander levensmiddel is het belangrijk om bewust te consumeren en het product naar waarde te schatten. Het positieve effect dat koffie op ons heeft, willen we ook graag terugbezorgen aan de mensen die het mogelijk maken.

coffee
MIJN NIVONA-
DEALER ZOEKEN