Aromatechnologie

Koffie zoals geen enkele andere automaat dat kan.

Smaken verschillen. Daarom maakt jouw NIVONA niet eender welke koffie, maar wel jouw koffie. Dankzij onze aromatechnologie.

Aroma uit de app

Welk technisch apparaat is beter op jou afgestemd dan jouw smartphone? Precies daarom kan je elk recept van jouw NIVONA (momenteel exclusief voor de modellen 970 en 960) met jouw smartphone-app optimaal op jouw NIVONA-koffiesoort afstemmen. Zoals door de barista wordt aanbevolen.

De Cappuccino Connaisseur en
de Barista in a Box

Koffie bestaat in veel verschillende soorten. Tot dusver niets nieuws onder de zon. Maar weet je eigenlijk wat bij een goede cappuccino het verschilt maakt? Weet je hoeveel aroma‘s in een boon aanwezig zijn? Zo veel invloeden en variabelen voor jouw lievelingsdrankje dat wij zo graag altijd met dezelfde kwaliteit willen aanbieden. Wij hebben iets voor jou!

Koffie die zo persoonlijk als jijzelf.

Cappuccino Connaisseur


Voor een goede cappuccino moet de melk de koffie omwikkelen, om niet te zeggen “omarmen“. Daarom komt bij een barista altijd eerst de koffie en daarna de melk in het kopje. Voor een barista met een professionele machine is dat allemaal geen probleem. Voor een automaat vormt dit echter een grote uitdaging. Jouw NIVONA kan het allemaal. Met de ingebouwde Cappuccino Connaisseur bepaal je vanaf de 8-reeks de volgorde van koffie en melk en kies je dus voor de juiste cappuccino.

De Barista in a Box


Nee, we leveren geen barista mee. Wij hebben een Aroma-Balance-System ontwikkeld dat het werk van een barista overneemt. In een koffieboon zijn namelijk tot 800 verschillende aroma‘s aanwezig. De verschillende kunnen alleen worden waargenomen wanneer het zetproces verschilt. Met het Aroma-Balance-System beslis je zelf welke toetsen jij uit de bonen wilt halen. Met de instelling Dynamic kies je voor een fijne zuurheid met een licht fruitige toets. Constant zorgt voor een toets van pure chocolade met kruidige volle smaak. Intense doet zijn naam alle eer aan: krachtige, kruidige koffie met een uitgesproken kern en een bittere toets.

coffee
MIJN NIVONA-
DEALER ZOEKEN