Mijn perfecte boon

Welke boon past bij mij: Arabica of Robusta?

In de wereld van de koffie zijn dit vaak gebruikte termen. Arabica en Robusta zijn de bonen die in de handel het vaakst worden verkocht. Wat is de juiste boon voor mij? Of zijn alle bonen dezelfde? Wij zeggen vastberaden: nee.

Arabica, de fijne klassieker

De Arabica-boon onderscheidt zich door een langwerpige vorm en heeft een karakteristieke S-vormige gleuf. Qua smaak is de Arabia eerder mild met een zachte en ronde smaak. Ze heeft vaak een fruitige toets en een iets lager cafeïnegehalte dan de Robusta.

Herkomst:

Bekende productiegebieden zijn Brazilië, Colombia en Ethiopië. De plant heeft een speciaal terrein nodig en wordt daarom meestal op een hoogte van meer dan 900 meter geteeld.

Robusta, de boon met potentieel.

In tegenstelling tot de Arabica-boon is de Robusta kleiner en ronder. Ze heeft een zeer bruine kleur en heeft een rechte en meestal geopende gleuf. Ze heeft eerder een chocoladesmaak met een ronde volle kern. Door het hoge cafeïnegehalte vormt ze het perfecte middel om ‘s morgens wakker te worden.

Herkomst

De boon komt voornamelijk uit Vietnam, India en Indonesië. Zoals de naam reeds doet vermoeden, is ze sterker en eenvoudiger te verzorgen dan de Arabica.
CAFFÈ AREZZO (100 % Highland Arabica)
Deze koffie onderscheidt zich door zijn karameltoets en zijn milde smaak. Deze boon is bijzonder aangenaam dankzij de fluweelzachte kern en is optimaal geschikt voor cappuccino en koffie.Mild, gebalanceerd en zacht. In de handige kiloverpakking.
ESPRESSO MILANO (50 % Arabica/50 % Gourmet Robusta)
Deze gebalanceerde espressoboon is een mild mengsel en een allrounder tegelijkertijd. Deze boon is speciaal voor de automaten ontwikkeld en biedt een harmonisch rond aroma als espresso, als cappuccino of als Americano.Harmonisch, aromatisch en romig. In de handige kiloverpakking.
ESPRESSO TORINO (100 % Gourmet Robusta)
Intensief met weinig zuren: onze geheime tip voor espressoliefhebbers. Doet qua smaak denken aan noten en donkere chocolade. Langdurige nasmaak en een genot in elke tas.Sterk, kruidig, met chocoladesmaak. In de handige kiloverpakking.

Zorgvuldig geselecteerd, liefdevol geroosterd

Een volautomaat kan nog zo goed zijn -als hij geen koffiebonen van hoge kwaliteit krijgt, zal de cappuccino noch de espresso goed smaken. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met onze branderij drie speciale blends ontwikkeld. Geniet van de volle koffievariant en laat je meenemen op een reis van de zintuigen.

Wat voor de bonen belangrijk is

Bijzonder waardevolle koffiebonen verdienen het juiste maalproces. Of het nu voor de kleine espressomachine is of om je koffie met de hand te zetten; met onze CafeGrano vind je de juiste instelling en haal je het beste uit de boon. Ook voor andere bereidingen dan met een volautomaat. Met deze molen produceer je heerlijk versgemalen koffiepoeder.

coffee
MIJN NIVONA-
DEALER ZOEKEN