Mijn perfecte boon

Welke boon past bij mij: Arabica of Robusta?
In de wereld van de koffie zijn dit vaak gebruikte termen. Arabica en Robusta zijn de bonen die in de handel het vaakst worden verkocht. Wat is de juiste boon voor mij? Of zijn alle bonen dezelfde? Wij zeggen vastberaden: nee.
Arabica, de fijne klassieker
De Arabica-boon onderscheidt zich door een langwerpige vorm en heeft een karakteristieke S-vormige gleuf. Qua smaak is de Arabia eerder mild met een zachte en ronde smaak. Ze heeft vaak een fruitige toets en een iets lager cafeïnegehalte dan de Robusta.
Herkomst:



Robusta, de boon met potentieel.
In tegenstelling tot de Arabica-boon is de Robusta kleiner en ronder. Ze heeft een zeer bruine kleur en heeft een rechte en meestal geopende gleuf. Ze heeft eerder een chocoladesmaak met een ronde volle kern. Door het hoge cafeïnegehalte vormt ze het perfecte middel om ‘s morgens wakker te worden.
Herkomst

Zorgvuldig geselecteerd, liefdevol geroosterd
Een volautomaat kan nog zo goed zijn -als hij geen koffiebonen van hoge kwaliteit krijgt, zal de cappuccino noch de espresso goed smaken. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met onze branderij drie speciale blends ontwikkeld. Geniet van de volle koffievariant en laat je meenemen op een reis van de zintuigen.

Wat voor de bonen belangrijk is
Bijzonder waardevolle koffiebonen verdienen het juiste maalproces. Of het nu voor de kleine espressomachine is of om je koffie met de hand te zetten; met onze CafeGrano vind je de juiste instelling en haal je het beste uit de boon. Ook voor andere bereidingen dan met een volautomaat. Met deze molen produceer je heerlijk versgemalen koffiepoeder.